Прекин на сообраќајот на релацијата Скопје-Битола-Скопје

Сообраќајот на пругата Скопје – Битола – Скопје е во прекин поради пожарот којшто избувна и уништи околу 1000 прагови на повеќе локации. Стручните служби на ЖРСМ Инфраструктура работат интензивно на терен за отстранување на дефектот и оспособување на сообраќајот. Поради овие причини сообраќајот на релацијата Скопје-Битола-Скопје ќе биде во прекин од денеска па сè […]

Учество на в.д. директорот на ЖРСМ Инфраструктура-Скопје,Зоран Трифуновски на 72-то генерално собрание на ЦЕР

На покана на  извршниот директор на Заедницата на европски железнички и инфраструктурни компании (ЦЕР) Г. Алберто Мацола, вд директорот на ЈП за железничка инфраструктура ЖЕЛЕЗНИЦИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА –Скопје, Зоран Трифуновски од 19-21 септември е во посета на Гдањск, каде што се одржува 72-то Генерално собрание на Заедницата на европски железнички и инфраструктурни компании […]

[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Активности” subtitle_font_size=”12px” title=”Активности” link=”https://mzi.mk/%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Проекти” subtitle_font_size=”12px” title=”Проекти” link=”https://mzi.mk/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Јавни набавки” subtitle_font_size=”12px” title=”Јавни набавки” link=”https://mzi.mk/%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Јавни огласи” subtitle_font_size=”12px” title=”Јавни огласи” link=”https://mzi.mk/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”two-columns” switch_to_one_column=”1024″ alignment_one_column=””][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0 0 0 0″ item_padding_1025_1366=”0px 0px 0 0px” item_padding_769_1024=”0px 0px 0 0px” item_padding_681_768=”0px 0px 0 0px” item_padding_680=”0px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 0px 0 0px” custom_class=”mkdf-appearing-section” background_color=”#ffffff”][mkdf_single_image enable_image_shadow=”no” image=”8497″][/mkdf_elements_holder_item][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0px 90px 8px 80px” item_padding_1025_1366=”0px 20px 0 50px” item_padding_769_1024=”57px 260px 0 0px” item_padding_681_768=”57px 120px 0 0px” item_padding_680=”57px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 120px 0 50px”][mkdf_section_title type=”standard” position=”” title_tag=”h5″ disable_break_words=”no” text_tag=”” text_font_weight=”400″ title=”Генерален Директор” title_break_words=”2″ text=”ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ

Роден на 25.2.1970 во Прилеп. Македонец.
Доктор на технички науки, Електротехнички факултет, УКИМ, Скопје.” text_font_size=”16″ text_margin=”20″ text_line_height=”26″ text_color=”#565969″ intro_title_color=”#565969″]

[mkdf_button text=”Прочитај повеќе” target=”_self” icon_pack=”” font_weight=”” text_transform=”” link=”https://mzi.mk/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80/” padding=”7px 38px”][/mkdf_elements_holder_item][/mkdf_elements_holder]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”68″ title=”699км” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″ text=”Oтворени пруги”]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”22″ title=”226км” text=”Cтанични колосеци” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”10″ title=”102км” text=”Индустриски колосеци” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″]
[mkdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”two-columns” switch_to_one_column=”1024″ alignment_one_column=””][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0 0 0 0″ item_padding_769_1024=”0px 0px 0 0px” item_padding_681_768=”0px 0px 0 0px” item_padding_680=”0px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 0px 0 0px” item_padding_1025_1366=”0px 0px 68px 0px” custom_class=”mkdf-appearing-section”][mkdf_single_image enable_image_shadow=”no” image=”7590″][/mkdf_elements_holder_item][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0px 0px 9px 0px” item_padding_769_1024=”0 0 0 0″ item_padding_681_768=”0 0 0 0″ item_padding_680=”0 0 0 0″ item_padding_1367_1600=”0 0 23px 0″ item_padding_1025_1366=”0 0 19px 0″ custom_class=”mkdf-accordion-height-fix”][mkdf_accordion background_skin=”white”][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Објави на мрежи”] [/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Одлука за изменување на Објава на мрежа за 2020 година”]
Одлука за изменување на Објава на мрежа за 2020 година

 Превземи:…

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Нарачка на траса за воз”]
Нарачка на траса за воз

Превземи:…

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Објава на мрежа 2020″] [/mkdf_accordion_tab][/mkdf_accordion][/mkdf_elements_holder_item][/mkdf_elements_holder]