Јавното претпријатие Македонски Железници – инфраструктура најостро го осудува штрајкот на машинскиот персонал во Македонски Железници Транспорт.

Во цела оваа ситуација МЖ-Инфраструктура и МЖ Транспорт се заложници на една група работници – машиновозачи, бидејќи не постои друг опер