Директорот на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура-Железници на Република Северна Македонија, Зоран Трифуновски  оствари работна средба со амбасадорот на Република Бугарија, неговата екселенција Ангел Ангелов.

 

На средбата беше дискутирано за железничкиот Коридор 8, односно за неговата имплементација во наредниот период.

 

На состанокот се потврди заедничката волја и подготвеноста на сите засегнати страни за изградба и развој на источниот крак од железничкиот Коридор 8.