Сообраќајот на пругата Скопје – Битола – Скопје е во прекин поради пожарот којшто избувна и уништи околу 1000 прагови на повеќе локации.

Стручните служби на ЖРСМ Инфраструктура работат интензивно на терен за отстранување на дефектот и оспособување на сообраќајот.

Поради овие причини сообраќајот на релацијата Скопје-Битола-Скопје ќе биде во прекин од денеска па сè до оспособување на пругата за одвивање на безбеден сообраќај.