[mkdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”one-column” switch_to_one_column=”” alignment_one_column=””][mkdf_elements_holder_item item_padding=”142px 0 0 298px” item_padding_1025_1366=”142px 0 0 122px” item_padding_1367_1600=”142px 0 0 130px” item_padding_769_1024=”96px 0 0 125px” item_padding_681_768=”96px 0 0 81px” item_padding_680=”99px 0 0 35px”]

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира за остварување на европската агенда за поврзување на целиот регион

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели. Реалност, затоа што парите се обезбедени, вкупно 165 милиони евра. Реалност, затоа што имаме комплетно готов проект […]

Бочварски-Локвенец: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција.

Пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз од утре ја ставаме во функција. Вработените во рекордно време ги отстранија вагоните и ја санираа штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.   Министерот Бочварски денеска со директорот на […]

Konkurs publik për zgjedhje të drejtorit të Ndërmarrjes Publike për Infrastrukturë Hekurudhore

Në bazë të nenit 19, paragrafi 2, pika 11 dhe neni 19-a nga Ligji për ndërmarrje publike, (“Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut” nr. 38/96, 9/97, 6/02, 40/03, 49/06, 22/07, 83/09, 97/10, 6/12, 119/13, 41/14, 138/14, 25/15, 61/15, 39/16, 64/18 dhe 35/19 “Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut” nr. 275/19), neni […]

Јавен конкурс за избор на директор на јавното претпријатие за железничка инфраструктура

Врз основа на член 19, став 2, точка 11 и член 19-а од Законот за јавни претпријатија, („Службен весник на Република Македонија” бр. 38/96, 9/97, 6/02, 40/03, 49/06, 22/07, 83/09, 97/10, 6/12, 119/13, 41/14, 138/14, 25/15, 61/15, 39/16, 64/18 и 35/19 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 275/19), член 31 од Статутот на Јавното претпријатие […]

Проекти

[/mkdf_elements_holder_item][/mkdf_elements_holder]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Активности” subtitle_font_size=”12px” title=”Активности” link=”http://87.98.221.168/~mzimk/%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Проекти” subtitle_font_size=”12px” title=”Проекти” link=”http://87.98.221.168/~mzimk/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Последни Јавни набавки” subtitle_font_size=”12px” title=”Јавни набавки” link=”http://87.98.221.168/~mzimk/%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_banner hover_behavior=”mkdf-hover-background-color” info_position=”default” subtitle_tag=”” title_tag=”h4″ subtitle=”Позледни Јавни огласи” subtitle_font_size=”12px” title=”Јавни огласи” link=”http://87.98.221.168/~mzimk/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8/” info_content_padding=”35px 22px 31px 0″ title_top_margin=”-3″]
[mkdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”two-columns” switch_to_one_column=”1024″ alignment_one_column=””][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0 0 0 0″ item_padding_1025_1366=”0px 0px 0 0px” item_padding_769_1024=”0px 0px 0 0px” item_padding_681_768=”0px 0px 0 0px” item_padding_680=”0px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 0px 0 0px” custom_class=”mkdf-appearing-section” background_color=”#ffffff”][mkdf_single_image enable_image_shadow=”no” image=”7688″][/mkdf_elements_holder_item][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0px 90px 8px 80px” item_padding_1025_1366=”0px 20px 0 50px” item_padding_769_1024=”57px 260px 0 0px” item_padding_681_768=”57px 120px 0 0px” item_padding_680=”57px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 120px 0 50px”][mkdf_section_title type=”standard” position=”” title_tag=”h5″ disable_break_words=”no” text_tag=”” text_font_weight=”400″ title=”Генерален Директор” title_break_words=”2″ text=”ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ

Роден на 25.2.1970 во Прилеп. Македонец.
Доктор на технички науки, Електротехнички факултет, УКИМ, Скопје.” text_font_size=”16″ text_margin=”20″ text_line_height=”26″ text_color=”#565969″ intro_title_color=”#565969″]

[mkdf_button text=”Прочитај повеќе” target=”_self” icon_pack=”” font_weight=”” text_transform=”” link=”https://mzi.mk/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80/” padding=”7px 38px”][/mkdf_elements_holder_item][/mkdf_elements_holder]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”68″ title=”699км” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″ text=”Oтворени пруги”]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”22″ title=”226км” text=”Cтанични колосеци” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″]
[mkdf_pie_chart title_tag=”h3″ percent=”10″ title=”102км” text=”Индустриски колосеци” active_color=”#f86b24″ inactive_color=”#a8a8a8″]
[mkdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”two-columns” switch_to_one_column=”1024″ alignment_one_column=””][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0 0 0 0″ item_padding_769_1024=”0px 0px 0 0px” item_padding_681_768=”0px 0px 0 0px” item_padding_680=”0px 0px 0 0px” item_padding_1367_1600=”0px 0px 0 0px” item_padding_1025_1366=”0px 0px 68px 0px” custom_class=”mkdf-appearing-section”][mkdf_single_image enable_image_shadow=”no” image=”7590″][/mkdf_elements_holder_item][mkdf_elements_holder_item item_padding=”0px 0px 9px 0px” item_padding_769_1024=”0 0 0 0″ item_padding_681_768=”0 0 0 0″ item_padding_680=”0 0 0 0″ item_padding_1367_1600=”0 0 23px 0″ item_padding_1025_1366=”0 0 19px 0″ custom_class=”mkdf-accordion-height-fix”][mkdf_accordion background_skin=”white”][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Објави на мрежи”] [/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Одлука за изменување на Објава на мрежа за 2020 година”]
Одлука за изменување на Објава на мрежа за 2020 година

 Превземи:…

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Нарачка на траса за воз”]
Нарачка на траса за воз

Превземи:…

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title_tag=”h4″ title=”Објава на мрежа 2020″] [/mkdf_accordion_tab][/mkdf_accordion][/mkdf_elements_holder_item][/mkdf_elements_holder]