Поради актуелната состојба во државата со COVID-19 се одложува почетокот на сообраќај на меѓународните возови бр.1334 и 1335 на релација Белград -Скопје -Солун и обратно кој беше предвиден да започне на 12/13.6.2020 година.

Ова известување ќе важи до негово отповикување, односно до создавање на услови за непречен проток на патници помеѓу Република Србија, Северна Македонијa и Грција.