Апсолутно се неточни тврдењата на некои диви копачи дека поради изградба на пругата Куманово – Бељаковце, ќе биде уништено археолошко наоѓалиште Млака близу кумановското село Шупли Камен. 

МЖ Инфраструктура е во постојсан контакт со Министерството за култура и нема да дозволиме локали