Согласно заклучоците и насоките дадени со Одлука на Владата на Република Северна Македонија во насока на спречување на ширење на вирусот (COVID -19), донесени на седницата одржана на 21.03.2020 година, на која е донесена Одлука со која од 22.03.2020 година од 21:00часот се ограничува движењето на цела територија (полициски час од 21:00 до 06:00 часот), ЖРСМ АД Скопје почнувајќи од 22.03.2020 година изврши измена на важечкиот возен ред со редуцирање на патничките возови и промена на времињата на поаѓање.
 
Планот за сообраќај на патничките возови во вонредни услови ќе го видите на следниов линк: