По покана на Директорот на Грчките железници г-дин Панајотис Теофанопулос, Директорот на ЈП МЖ Инфраструктура  г-дин Ирфан Асани оствари возвратна посета на грчките железници во Атина.

Имено, првата  средба по долгогодишна пауза  меѓу Директорите на двете железници беше остваре