Изградбата на железницата на Коридорот 8 е значајна за македонската економија и транспортот на луѓе и стока, истакна директорот на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани по денешниот состанок со фирмите вклучени во обновата на пругата Куманово-Бељаковце.

Реконструкцијата на делницата, во должина од