Изградбата на Коридорот 8 во железничкиот дел кој треба да ги поврзува Албанија и Македонија која е предвидена да поминува преку Кичево-Струга-Лин и треба да стигне се до Драч во Албанија. 

Вака изјавија директорите на двете железнички компании Ирфан Асани и Генци Ализоти по средбата која