Јавен оглас бр.230/2022

Јавен оглас бр.230/2022 за вработување на 7 јавни службеници од Група 1, Подгрупа 2 на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија. Да потенцираме дека овој оглас оди преку Агенцијата за администрација и се аплицира електронски на нивната веб страна.   230_2022 – Јавно претпријатие за железничка инфраструктура – Железници на Република […]

Потпишани договори за градење на двете делници на Коридор 8, Куманово-Белјаковце и Белјаковце-Крива Паланка, како  и за реконструкција на делницата Неготино-Ногаевци, Коридор 10

Потпишани договори за градење на двете делници на Коридор 8, Куманово-Белјаковце и Белјаковце-Крива Паланка, како  и за реконструкција на делницата Неготино-Ногаевци, Коридор 10   Австриската компанија „Штрабаг“ (Strabag AG) е избрана за да ја гради пругата од  Куманово до Бељаковце на Коридор 8 и да ја реализира реконструкцијата на делницата Неготино – Ногаевци на Коридор […]

Преглед на услуги и управители на услужни објекти 2023, Опис на Услужниот објект – Мултимодален терминал во станицата Скопје Товарна 2023 и Опис на услужен објект Скопје Контејнер Терминал СКТ ДОО Скопје

Преглед на услуги и управители (оператори) на услужни објекти 2023 Опис на Услужниот објект- Мултимодален терминал во Станицата Скопје Товарна 2023 Опис на услужниот објект Скопје Контејнер Терминал СКТ ДОО Скопје    

Самит на генерални и извршни директори на европските железнички инфраструктурни компании

  Самит на генерални и извршни директори на европските железнички инфраструктурни компании Директорот на ЖРСМ инфраструктура, Г. Хари Локвенец учествуваше на Самитот на генерални директори на европски Управители на инфраструктура, на покана на Г. Андреас Мата, генерален директор на ОББ, којшто се одржа во Виена На 9 јули. Околу 30-ина извршни и генерални директори учествуваа […]

Втор состанок на Мрежата на Управители на инфраструктура

  Втор состанок на Мрежата на Управители на инфраструктура Денеска,  9-ти мај 2022 година во хотелот Лаки во Охрид во 14.00 часот започна 2-от состанок на Мрежата на Управители на инфраструктура, формирана во рамките на Транспортната заедница . На состанокот учествуваат претставници на Управителите на инфраструктура на Северна Македонија,  Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина […]