Железничкото поврзување меѓу Македонија и Албанија, приоритет на двете влади
Изградбата на Коридорот 8 во железничкиот дел кој треба да ги поврзува Албанија и Македонија која е предвидена да поминува преку Кичево-Струга-Лин и треба да стигне се до Драч во Албанија е приоритет на двете влади.
Posted on 09.Feb.2018
Aktivnosti
Говор на директорот Ирфан Асани по повод завршените активности на Проектот за
Говор на директорот Ирфан Асани по повод завршените активности на Проектот за "Детален проект и тендерска документација за изградба на Новата железничка делница Кичево - граница со Република Албанија како дел од македонскиот Коридор VIII "
Posted on 30.Nov.2017
Aktivnosti
JП МЖ-Инфраструктура го осудува штрајкот, новата реформска Влада да го либерализира пазарот
Јавното претпријатие Македонски Железници – инфраструктура најостро го осудува штрајкот на машинскиот персонал во Македонски Железници Транспорт.
Posted on 06.Jun.2017
Aktivnosti
Зачестените кражби ја загрозуваат безбедноста и нормалното функционирање на железничкиот сообраќај
ЈП Македонски Железници Инфраструктура – Скопје Ве информира дека заради честите кражби на витални делови од системот за осигурување на патните премини со што се нарушува безбедноста во одвивањето на железничкиот сообракај.
Posted on 13.Apr.2017
Aktivnosti
Асани учествува на генералното собрание на европски железнички инфраструктурни компании
Директорот на Јавното претпријатие Македонски железници Инфраструктура, Ирфан Асани учествува на генералното собрание на Организацијата за европски железници и инфраструктурни компании (CER) која се одржува од 8-ми до 10-ти февруари во Брисел.
Posted on 09.Feb.2017
Aktivnosti
Асани: Новата влада треба да обезбеди фондови за железницата Македонија-Бугарија-Албанија
Проектот за изградба на железничка пруга која ќе ги поврзува Македонија, Бугарија и Албанија е во финална фаза.
Posted on 04.Feb.2017
Aktivnosti
Ограничување на сообраќајот поради штрајк на грчките железници
Ограничување на сообраќајот поради штрајк на грчките железници
Posted on 08.Jul.2016
Aktivnosti
Македонија и Бугарија, железнички ќе се поврзат во 2020 година
Железничкото поврзување и определување на спојните точки меѓу Македонија и Бугарија, интензивирање на соработкаката на железничките компании, како и размена на искуства и размена на експертски тимови беа само дел од темите за кои разговараа директорот на ЈП Македонски Железници Инфраструктура, Ирфан Асани со директорот на бугарската национална железничка инфраструктурна компанија Милчо Ламбрев, на средбата која се одржа во Скопје.
Posted on 03.Jun.2016
Aktivnosti
Објавен огласот за предквалификација за изградба на втората фаза за пругата Бељаковце – Kрива Паланка
На веб страната на ЕБРД www.ebrd.com/work-with-us/procurement/p- pn.....html објавена е поканата за предквалификација за изградба на железничкиот коридор 8 – фаза 2 од Бељаковци до Крива Паланка која ке трае до 07.07.2016 година.
Posted on 25.May.2016
Aktivnosti
Асани со нов четиригодишен мандат во ЈП МЖ Инфраструктура
На последната седница на управниод одбор на Јавното претпријатие Македонски Железници-Инфраструктура, Ирфан Асани ја доби довербата да биде директор и во наредните четири години.
Posted on 28.Nov.2015
Aktivnosti
Благодарница за посебни придонеси за железничкиот систем на господинот Бранко Героски
Во деновите што следуваат, ЈП Македонски Железници Инфраструктура управувано од “дечкото” Ирфан Асани ќе му врачи благодарница “за посебна заслуга ”, на експертот по железничкиот систем Бранко Героски,
Posted on 20.Nov.2015
Aktivnosti
Асани: Реконструирани повеќе од 55 километри пруга на Коридорот 10
Последниве четири години имаме реконструирано повеќе од 55 километри пруга на Коридорот 10, како и повеќе од 30¬40 црни точки кај Лисиче, Драчево, Кадина Река, Миладиновци, Романовце, Демир Капија, Ѓорче Петров, Јегуновце..., помеѓу Тетово и Гостивар, па и од Битола до Велес
Posted on 20.Nov.2015
Aktivnosti
Македонските железници со јапанско искуство ќе ја развиваат железничката инфраструктура
Генералниот директор на Јавното претпријатие Македонски Железници Инфраструктура, Ирфан Асани со своите соработници а придржуван од македонскиот амбасадор во Јапонија Андриана Цветковиќ, прв пат во историјата на македонските железници ја посетија јапанската железничка компанија East Japan Railway Company.
Posted on 20.Nov.2015
Aktivnosti
ПУШТЕН ВО РАБОТА МУЛТИМОДАЛЕН ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ СКОПЈЕ - ТОВАРНА
Во инфраструктурниот циклус кој ја зафати железницата последниве години покрај реконструкцијата на коридорот 10, изградбата на првата делница од Коридорот 8, и рекнструкцијата на железничките станици
Posted on 07.Oct.2015
Aktivnosti
МЖ -Инфраструктура дел од конференцијата за сигурност во железничкиот сообраќаj
Генералниот Директорот на Јавното претпријатие Македонски железници Инфраструктура, Ирфан Асани. присуствува на меѓународната конференцијата за напредокот на безбедноста на железничкиот сообраќај која се одржува во Салцбург Австрија.
Posted on 15.Sep.2015
Aktivnosti
Железничките станици во Македонија со европски стандарди
Последниве години железницата во Република Македонија се наоѓа во голем инвестициски циклус. Тој се состои во реконструкција и модернизација на Коридорот 10 од Табановци до Гевгелија и изградба на недоизградениот Коридорот 8 кон Р. Бугарија и Р. Албанија.
Posted on 13.Aug.2015
Aktivnosti
Нормализиран железничкиот сообраќај, Скопје-Тетово-Кичево
Поради обилните врнежи од дожд и невремето кое го погоди Тетовскиот регион на делот на Поројска река, го отежнаа нормалното одвивање на железничкиот сообраќај кон Кичево.
Posted on 07.Aug.2015
Aktivnosti
Македонски Железници Инфраструктура нема да го уништи аркеолошкото наоѓалиште Млака
Апсолутно се неточни тврдењата на некои диви копачи дека поради изградба на пругата Куманово – Бељаковце, ќе биде уништено археолошко наоѓалиште Млака близу кумановското село Шупли Камен.
Posted on 24.Apr.2015
Aktivnosti
25 врабувања во Македонски Железници Инфраструктура
Денот на Македонски Железници 9 април ќе им остане во долго сеќавање на повеќе од 25 ново вработени во ЈП МЖ- Инфраструктура бидејќи го решија проблемот со нивното вработување односно добија решениа за работа.
Posted on 09.Apr.2015
Aktivnosti
Говор на директорот на ЈП Македонски Железници Инфраструктура Ирфан Асани
Posted on 05.Dec.2014
Aktivnosti
Потпишан е договорот за реализација на крупни инфраструктурни проекти во делот на железницата и патната инфраструктура
ЕБОР проектите, кои треба значително да го зголемат протокот на луѓе и стоки од земјава, ќе ги финансира со вкупно 305 милиони евра.
Posted on 05.Dec.2014
Aktivnosti
Директорот на JП МЖ Инфраструктура, Ирфан Асани присуствува на Генералното собрание на Европската железничка мрежа
Директорот на Јавното претпријатие Македонски железници Инфраструктура, Ирфан Асани присуствува на Генералното собрание на Европската железничка мрежа (RNE) која се одржуваа во Виена, Австрија.
Posted on 03.Dec.2014
Aktivnosti
Развојот на Евро - Балканските железнички коридори, приоритет на Балканските земји
Развојот на Евро - Балканските железнички коридори е значаен фактор за унапредување на соработката меѓу земјите од Балканот. Ова беше истакнато од учесниците на првата Регионалната Конференција во железничкиот сектор која се одржува во Охрид под покровителство на ЈП Македонски Железници – Инфраструктура.
Posted on 27.Nov.2014
Aktivnosti
Развојот на Евро - Балканските железнички коридори
Posted on 26.Nov.2014
Aktivnosti
Железничкото поврзување меѓу Македонија и Албанија, приоритет на двете држави
Меморандумот предвидува двете компании заеднички да се координираат за побрз и заеднички настап пред меѓународните фондови за изградба на коридорот 8, поточно поврзување на Црното со Јадранското Море со железничка инфраструктура.
Posted on 07.Nov.2014
Aktivnosti
Асани: Mакедонија е крстосница на двата паневропски коридори 8 и 10
Во рамки на овој форум Асани истакна дека Република Mакедонија е крстосница на двата паневропски коридори и тоа Коридорот 10 кој се протега од Р.Србија до Р.Грција со должина од 220км и Коридорот 8 кој кога ке биде целосно изграден ке ги поврзува Црното море преку Македонија со Јадранското море, со должина во Р.Македонија од 310 км.
Posted on 31.Oct.2014
Aktivnosti
Јубилејните 140 години на Македонски железници се заокружуваат со нови деловни простории
Македонски железници после повеќе од 30 години ќе добие нова зградата.
Posted on 22.Oct.2014
Aktivnosti
Ализоти -Асани-: Железникото поврзување на Македонија и Албанија, приоритет на двете држави
Изградбата на Коридорот 8 во железничкиот дел кој треба да ги поврзува Албанија и Македонија која е предвидена да поминува преку Кичево-Струга-Лин и треба да стигне се до Драч во Албанија.
Posted on 18.Oct.2014
Aktivnosti
Јапонските железници, модел за развој на македонските желеници
Посетата на почесниот конзул на Македонија во Јапонија Matsatake Matsuda на ЈП МЖ ИНФРАСТРУКТУРА представува почеток за остварување на иницијативата за соработка помеѓу Македонските и Јапонските Железници.
Posted on 16.Oct.2014
Aktivnosti
Интервју на директорот на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани за МИА
Генерално состојбата на пругите била различна, во смисла на тоа што до 2011 година на пругите не се работело речиси ништо за одржување и поголеми поправки
Posted on 15.Oct.2014
Aktivnosti
Обраќање на директор от на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани на меѓународната конференција за особни пратки
Учесниците на конференцијата, членки на работната група 502 на УИЦ, ги анализираа состојбите со превозот на посебните пратки, кои по обем го надминуваат стандардниот габарит пропишан во правилата.
Posted on 15.Oct.2014
Aktivnosti
Меѓународна конференција за посебни пратки вo железничкиот сообраќaj
Македонија беше домаќин на конференција за посебни пратки во железничкиот сообраќај, што се одржува во организација на Меѓународната унија на железниците (УИЦ).
Posted on 15.Oct.2014
Aktivnosti
Се зголемува безбедноста на индустриските патни премини
За таа цел направена е интервенција на горниот строј на пругата со поставување на нови бетонски прагови, како и рачно осигурување на патниот премин со светлосна сигнализација и полубраници.
Posted on 14.Oct.2014
Aktivnosti
Асани: Потпишан договор за изработка на проектот за пругата Кичево – Лин 
Потпишан е договор со конзорциум од шпанската фирма „Типса“ и француската „Луи Берже“ за изведбениот проект и дизајн за изградба на пругата Кичево – Лин, граница со Албанија, дел од Коридорот 8, информира денеска директорот на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани
Posted on 10.Oct.2014
Aktivnosti
Железничката станица во Скопје до мај со нов изглед
Железничката станица во Скопје најдоцна до мај следната година ќе добие нов лик. Проектот за реновирање на станицата ќе го подобри севкупниот квалитет на услуги за патниците и зголемување на техничките стандарди и капацитети на станицата, најави директорот на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани
Posted on 10.Oct.2014
Aktivnosti
Асани: Изградбата на железницата на Коридорот 8 е значајна за македонската економија
Според проектот за изградба на желеничкиот Коридор 8, делницата Куманово-Бељаковце ќе биде завршена до 2017 година.
Posted on 07.Oct.2014
Aktivnosti
Асани во посета на саемот за железници во Берлин
Генералниот директор на Македонски железници-Инфраструктура, Ирфан Асани присуствува на меѓународниот саем за железници InnoTrans 2014 кој се одржува во Берлин од 23 до 26 семптември.
Posted on 23.Sep.2014
Aktivnosti
Директорот Асани во посета на Турските железници
Во насока на меѓународно промовирање и етаблирање на добрата соработка на ЈП МЖ Инфраструктура и Турските железници , во периодот од 09-11септември 2014година,
Posted on 12.Sep.2014
Aktivnosti
Вандалско однесување на учесниците во сообраќајот
Македонски Железници Инфраструктура после немилите настани на патните премини на пругите во Македонија ги снима и мониторира критичните премини преку железничките пруги
Posted on 05.Sep.2014
Aktivnosti
АКТИВИРАН ХЕМИСКИОТ ВОЗ
По цели 15 години ЈП МЖ Инфраструктура го активира и стави во употреба хемискиот воз
Posted on 01.Aug.2014
Aktivnosti
Директорот на ЈП МЖ Инфраструктура г-дин Ирфан Асани во посета на грчките железници во Атина
По покана на Директорот на Грчките железници г-дин Панајотис Теофанопулос, Директорот на ЈП МЖ Инфраструктура г-дин Ирфан Асани оствари возвратна посета на грчките железници во Атина.
Posted on 15.Jul.2014
Aktivnosti
Непочитување на железничка сигнализација
ЈП Македонски Железници Инфраструктура после немилите настани на патните премини на пругите во Македонија почна да снима и мониторира критични премини преку железничките пруги.
Posted on 26.Jun.2014
Aktivnosti
Железнички Коридор VIII, Реконструкција на делница Куманово - Бељаковце
Започнување на ремонт на Коридор VIII
Posted on 10.Jun.2014
Aktivnosti
По шини како на корзо
Текстот е објавен во дневниот весник Нова Македонија број 23180 од 22.05.2014 година
Posted on 03.Jun.2014
Aktivnosti
Безбедност на патни премини
ЈП МЖ Инфраструктура е компанија одговорна за одржување на пругите и на постројките со обврска за редовно и безбедно функционирање на железничкиот и на друмскиот сообраќај.
Posted on 28.May.2014
Aktivnosti
ДЕМАНТ
По повод текстот објавен на веб-страницата Inbox7.mk, а со наслов „Местото на големата трагедија – без сигнализација“
Posted on 19.May.2014
Aktivnosti
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Воз Скопје - Солун
Posted on 30.Apr.2014
Aktivnosti
Почна реконструкцијата на пругата Куманово-Бељаковце
Железничката делница од Куманово до Бељаковце е со должина од 30,8 километри и е прва од трите делници на пругата од меѓународниот железнички Коридор 8 која треба да ја поврзе Македонија со Бугарија
Posted on 02.Mar.2014
Aktivnosti
Свеченост - реконструкција на Коридор 8
Свеченост по повод почетокот на реконструкцијата дел од Коридорот 8
Posted on 25.Feb.2014
Aktivnosti
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Возовите бр. 613 на релацијата Велес - Гевгелија и 632, на релацијата Гевгелија - Велес, нема да сообраќаат, почнувајки од 27.01.2014 г.
Posted on 23.Jan.2014
Aktivnosti
Реконструкција на делницата Куманово - Бељаковци од коридорит 8
Posted on 20.Dec.2013
Aktivnosti
Завршена реконструкцијата на делот Куманово - Табановци
СООПШТЕНИЕ по повод завршување на ремонот на делот од Куманово до Табановци
Posted on 31.Oct.2013
Aktivnosti
Пруга Куманово Бељаковци - тендер
ОТВОРЕН ТЕНДЕРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ПРУГАТА КУМАНОВО-БЕЉАКОВЦИ
Posted on 04.Oct.2013
Aktivnosti
По 43 години реновирана железничката пруга од Миравци до Смоквица
Во Миравци денеска е пуштена во употреба реновираната железничка пруга од Коридорот 10 на делницата Миравци-Смоквица во должина од 12,4 километри.
Posted on 03.Oct.2013
Aktivnosti
Потпишан Договор за ремонт на пругата Ногаевци-Неготино
Со заемот од ЕБОР треба да се реализира ремонтот на железничката пруга од Коридорот 10 во Република Македонија на делницата НОГАЕВЦИ- НЕГОТИНО на должина од 30 993м.
Posted on 18.Jul.2013
Aktivnosti
Историска средба помеѓу ЈП МЖ Инфраструктура и Грчката железница
Македонски железници - Инфраструктура и Грчките железници ќе ја интензивираат соработката. За таа цел наскоро ќе биде потпишан меморандум за соработка.
Posted on 18.Jul.2013
Aktivnosti
Коридор 8 Белјаковци - Крива Паланка
Во наредните 24 месеци ќе се проектира делницата од Бељаковци до Крива Паланка.
Posted on 11.Jul.2013
Aktivnosti
РЕКОНСТРУИРАН СРБИНОВСКИ МОСТ
По 50 години реконстран највисокит железнички мост во Македонија
Posted on 09.Jul.2013
Aktivnosti
Оглас за избор на консултант
За изработка на методологија за пристап кон железничката инфраструктура за Коридор 8
Posted on 05.Jul.2013
Aktivnosti
Известување
ВОЗ Табановци - Гевгелија и Гевгелија - Скопје
Posted on 04.Jun.2013
Aktivnosti
соопштение
Возови вон сообраќај
Posted on 09.May.2013
Aktivnosti
ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕР ВО ПОСЕТА НА ЈП МЖ ИНФРАСТРУКТУРА
Директорот на европската асоцијација ЦЕР г-дин Лохман на 28.04.2013 година ја посети ЈП МЖ Инфраструктура и одржа работен состанок со директорот Ирфан Асани.
Posted on 29.Apr.2013
Aktivnosti
Меморандум за соработка меѓу ЈП МЖ Инфраструктура и Инфракос Косово А.Д
Меморандум за соработка склучен помеѓу ЈП МЖ ИНФРАСТРУКТУРА и КОСОВСКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ИНФРАСТРУКТУРА ИНФРАКОС АД
Posted on 18.Apr.2013
Aktivnosti
Миравци - Смоквица
Посета на градилиштето Миравци - Смоквица, на местото на ремонтот на пругата
Posted on 12.Apr.2013
Aktivnosti
ИСТОРИЈАТ НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА ВО МАКЕДОНИЈА
Hатпис по повод 140 години од пуштањето во сообраќај на првата железничка линија во Македонија
Posted on 12.Apr.2013
Aktivnosti
Коридор 8 Куманово-Белјаковци - Презентација
Презентација извршена на состанокот за запознавање на претставниците од кратката листа на фирми за супервизија на Коридор 8, делница Куманово-Белјаковци
Posted on 18.Feb.2013
Aktivnosti
МЖ Инфраструктура ќе гради современ царински терминал
Со преадаптација на станицата ТОВАРНА кај Автокоманда
Posted on 14.Feb.2013
Aktivnosti
Информација - Објава на тендер
Објава на тендер за ремонт на пругата Ногаевци-Неготино
Posted on 16.Jan.2013
Aktivnosti
Информативен состанок
Втора фаза од Железничкиот Коридор VIII
Posted on 14.Jan.2013
Aktivnosti
ПУШТЕН ВО РАБОТА СИСТЕМОТ ЗА ВИДЕО НАДЗОР
Свечено беше пуштен во функција системот за видео надзор по должината на Коридорот 10 од Табановци до Гевгелија.
Posted on 27.Dec.2012
Aktivnosti
Железничка линија Кичево - Лин
ТЕНДЕР ЗА ПОДГОТОВКА НА ДЕТАЛЕН ПРОЕКТ И ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА НОВАТА ПРУГА КИЧЕВО – ЛИН
Posted on 21.Dec.2012
Aktivnosti
ПУШТЕНИ ЧЕТИРИ ПАТНИ ПРЕМИНИ
ЧЕТИРИ ПАТНИ ПРЕМИНИ НА ПРУГАТА ВЕЛЕС – ПРИЛЕП, ОСИГУРЕНИ И ПУШТЕНИ ВО РЕДОВНА РАБОТА
Posted on 14.Dec.2012
Aktivnosti
ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЈП МЖ ИНФРАСТРУКТУРА НА ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА УИЦ
УЧЕСТВОТО НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЈП МЖ ИНФРАСТРУКТУРА НА ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА УИЦ
Posted on 12.Dec.2012
Aktivnosti
Обраќање на Дир. Irfan Asani
По повод почеток на модернизацијата на инфраструктурата на коридорот 10
Posted on 13.Nov.2012
Aktivnosti
СООПШТЕНИЕ
Почеток на модернизацијата на железничката инфраструктура на Коридорот 10
Posted on 13.Nov.2012
Aktivnosti
ИЗГРАДБАТА НА КОРИДОРОТ 8 ПОСТАНУВА СТВАРНОСТ
Објавување тендер за претквалификација за реконструкција на делот од жел. пруга помеѓу Куманово – Бељаковци
Posted on 30.Aug.2012
Aktivnosti
Коридор 8 - втора секција
Ангажирање на консултантска куќа
Posted on 06.Aug.2012
Aktivnosti
Мисија на Светска Банка во Македонски Железници Инфраструктура
Проект TTFSE2
Posted on 20.Jun.2012
Aktivnosti
БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ НА ЖЕЛ.СТАНИЦА СКОПЈЕ
Имплементацијата на WI-FI проектот во ЈП МЖ Инфраструктура
Posted on 13.Jun.2012
Aktivnosti
Енергетска Ефикасност
Во Македонски Железници Инфраструктура
Posted on 05.Jun.2012
Aktivnosti
Изјава на Директорот на ЈП МЖ Инфраструктура г-дин Ирфан Асани
ВОЗОВИТЕ ЌЕ СЕ ДВИЖАТ СО 120 КМ/Ч
Posted on 25.May.2012
Aktivnosti
„ ГЕНЕРАЛКА “ НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА СКОПЈЕ
„ ГЕНЕРАЛКА “ НА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА СКОПЈЕ
Posted on 08.May.2012
Aktivnosti
СКЛУЧЕН ДОГОВОР СО ФИРМАТА ILF ОД АВСТРИЈА
ЗА ИЗРАБОТКА НА ДЕТАЛЕН ПРОЕКТ НА ПРУГАТА ОД КУМАНОВО ДО БЕЉАКОВЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 30.5 КИЛОМЕТРИ
Posted on 03.May.2012
Aktivnosti
ИЗМЕНИ ВО СИСТЕМАТИЗАЦИЈАТА НА МЕНАЏМЕНТОТ
Posted on 02.May.2012
Aktivnosti
Потпишан договор за ремонт на пругите на МЖ Инфраструктура
Со Заемот од ЕБОР во висина од 17.6 милиони евра треба да се изврши ремонт на железнички пруги од Коридорот 10 во Република Македонија.
Posted on 30.Apr.2012
Aktivnosti
СКЛУЧЕНИ ДОГОВОРИ СО ИСКРА СИСТЕМИ
На 22.03.2012 година се склучија три Договори помеѓу ЈП МЖ Инфраструктура и фирмата Искра Системи од Љубљана , Р.Словенија.
Posted on 23.Mar.2012
Aktivnosti
Светска банка во посета на ЈП МЖ Инфраструктура
Делегацијата од канцеларијата на Светска банка во посета на ЈП МЖ Инфраструктура
Posted on 13.Mar.2012
Aktivnosti
Обнова на возен парк
ЈП МЖ Инфраструктура започна со обнова на возниот парк со купување на две сервисни возила
Posted on 12.Mar.2012
Aktivnosti
Започната реализацијата на проектот „ Мулти модален терминал"
По иницијатива на ЈП МЖ Инфраструктура ,а со подршка на Министерството за транспорт и врски и царинската упава на Р.М. започна активност за Желзничката станица
Posted on 29.Dec.2011
Aktivnosti
ИСО 9001/2008 во ЈП МЖИ
Започна работатата за воведување на стандардизација по ИСО 9001/2008 во ЈП МЖ Инфраструктура .
Posted on 13.Dec.2011
Aktivnosti
Велес – Битола
Заврши изградбата на осигурување со сигнално- сигурносни уреди на седум патни премини на пругата Велес – Битола .
Posted on 13.Dec.2011
Aktivnosti
Тетово – Гостивар
На 30.11.2011 година беа пуштени во редовна работа пет патни премини осигурани со сигнално- сигурносни уреди на потегот Тетово – Гостивар.
Posted on 13.Dec.2011
Aktivnosti
RNE
01.12.201 година во Виена едногласно беше изгласано ЈП Македонски железници- Инфраструктура да станат полноправен членка на оваа Европска асоцијација.
Posted on 13.Dec.2011
Aktivnosti
UIC
На 08.12.2011 година се одржа Генералното собрание на светската асоцијација UIC во Париз.
Posted on 13.Dec.2011
Aktivnosti
ИНФО
Информации за цената на железничките карти може да се добие на адреса:
е-маил: mztransportad@mt.net.mk
Телефон: 00389 2 324 8701
ПАРТНЕРИ
EUROFIMA
RNE
UIC
CER
SERG